Sinterklaaskasteel 2020 gaat niet door

Wat een rare tijden zijn het allemaal.

We hebben het voorbije jaar veel meegemaakt, en stonden erop dat we ondanks corona toch voor een veilige beleving van het Sinterklaaskasteel konden gaan. De vele vrijwilligers en medewerkers zijn al sinds de zomer bezig met het uitwerken van een coronaproof kasteel, en het zag er allemaal veelbelovend uit voor deze editie. Onze kleine vriendjes zouden een superleuk bezoek krijgen in het Sinterklaaskasteel, en dit in een jaar dat er al zoveel leuks weggevallen was voor deze kinderen.

We hebben kosten noch moeite gespaard om er, ondanks covid 19, voor de bezoekers een superveilige editie van te maken, volledig conform het protocol van de Overheid. Elke wijziging in de richtlijnen namen we onder de loep, en geen enkele aanpassing was teveel. Het was nog een van de weinige coronaproof evenementen waar de kinderen Sinterklaas en Zwarte Piet konden bezoeken. Maar als we momenteel de cijfers van het aantal besmettingen in Vlaanderen bekijken, kunnen we niet anders dan de strenge maatregelen van de Overheid nauwgezet opvolgen. We hebben gewikt en gewogen, maar het is onder de huidige omstandigheden niet mogelijk en ook niet verantwoord om het Sinterklaaskasteel te openen in 2020.

Alle tickets die dit jaar al aangekocht werden, blijven allemaal geldig voor de volgende editie in 2021. Gedurende de komende weken gaan we die allemaal omzetten naar de nieuwe data, en zal elke bezoeken zijn/haar nieuwe tickets voor 2021 automatisch toegestuurd krijgen. Dit geldt voor zowel de scholen, de individuele bezoekers als alle vip-genodigden.

Wij hopen, en zijn er van overtuigd, dat we dit virus zo snel mogelijk uit ons land krijgen, en kijken nu al hoopvol uit naar een Sinterklaaskasteel om U tegen te zeggen. De Sint en zijn Zwarte Pieten hebben alvast laten weten dat zij in 2021 zeker opnieuw van de partij zullen zijn voor een nieuwe topeditie van het Sinterklaaskasteel in Antwerpen.

Hou jullie allemaal gezond, en we zien elkaar ongetwijfeld volgend jaar aan het kasteel in Deurne

Het Sinterklaasteam 2020