Veelgestelde vragen

Hier vind je een overzicht met veelgestelde vragen aan het Sinterklaaskasteel en de daarbij horende antwoorden.
Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Tickets

Ja, tickets kunnen bij de ingang ook vanaf een smartphone of tablet gescand worden.

Je kan tickets enkel kopen via deze site sinterklaaskasteel.be Opgelet, koop geen tickets via een doorverkoopsite! Dit jaar zullen we de tickets enkel online verkopen.

Neen, tickets kunnen niet geruild of geretourneerd worden.

Het Sinterklaaskasteel volgt de ontwikkelingen en regelgeving voor evenementen kort op. Alle beslissingen en maatregelen worden gebaseerd op de voorschriften van de federale overheid. Indien dit event, omwille van het coronavirus COVID-19, geannuleerd zou moeten worden, blijven je tickets geldig voor een volgende editie van het sinterklaaskasteel. In dat geval hoef je geen contact op te nemen, wij zullen iedereen zelf contacteren.

Dat is niet verplicht. Maar het is wel aan te raden:

  • Bij een nieuwe bestelling hoef je al je gegevens niet opnieuw in te geven.
  • Je hebt toegang tot een persoonlijke pagina waar je de tickets kan downloaden.

Online betalen

Bij online betaling heb je meerdere keuzes:

  • Bancontact (mistercash)
  • KBC
  • ING
  • Belfius
  • Creditcard
  • Bankoverschrijving

Er zijn geen extra kosten verbonden aan online betalingen.

Ja, kies bij betaalmethodes: Bankoverschrijving
Je zal een bericht krijgen met rekeningnummer en gestructureerde mededeling van Mollie ( de betalingsverwerker waar we mee samenwerken)
Zodra de betaling is aangekomen bij ons zullen de tickets worden opgestuurd via email. Of kan je ze downloaden van deze website als je een account hebt aangemaakt. Na de overboeking duurt het gemiddeld 2 werkdagen totdat wij het geld op onze bankrekening hebben ontvangen.

Contacteer ons. Je inschrijving blijft behouden.

Bezoekers

Dit is niet toegestaan. We hebben wel lekkere dingen voorzien voor iedereen die zin heeft. Tijdens de weekends zal het Sinterklaascafé geopend zijn om terplaatse een hapje en een drankje te nuttigen. Ondertussen kunnen de kinderen naar hartelust het pietenparcours ontdekken.

Iedereen die aan het bezoek van het Sinterklaaskasteel deelneemt vanaf 2 jaar dient inkom te betalen. De inkomtickets worden via email verstuurd en zullen aan de inkom ingescand worden door onze medewerkers.

Dit kan uiteraard. WIl je samen met 10 vriend(inn)en een superleuk Sinterklaasfeestje beleven, dan kan je dit gewoon boeken via de website. De kinderfeestjes vinden telkens plaats op woensdag (14u/15u) en op zaterdag en zondag (10u/11u/14u/15u).

Bij een kinderfeestje is de rondleiding in het kasteel mee inbegrepen.

Ja, dit kan, op voorwaarde dat je een geldig covid safe ticket hebt en een mondmasker aandoet bij verplaatsingen. In het cafe kan je rustig komen eten of drinken terwijl de kinderen naar hartelust kunnen spelen.

 

Schoolbezoek

Vanaf de website openstaat kan je als school je boeking doen. We proberen zoveel mogelijk boekingen snel te verwerken en te bevestigen. Zodra je de bevestiging van je boeking gekregen hebt, ben je, na betaling, zeker van je plekje.

Ticketprijzen 2022:

Een schoolticket is € 5 per kind. Er is 1 gratis begeleider per 10 betalende personen. Bijkomende begeleiders betalen een extra schoolticket.

Anders dan vorig jaar zit de boekingskost reeds mee verrekend in uw ticketprijs.

Alle Vlaamse scholen zijn welkom in het Sinterklaaskasteel te Deurne

We verdelen de dag in verschillende tijdsblokken die je zelf kan aanduiden. Op die manier weet je perfect wanneer je er moet zijn en hoe lang alles duurt.

De pieten nemen jullie klas mee in de leefwereld van Sinterklaas. Ze tonen alle kamers die ze hebben, en eindigen de rondleiding met een meet & greet met de Sint zelf. Het bezoek duurt ongeveer een uur, en op het einde van het bezoek kan u onder eigen begeleiding ook nog als afsluiting het pietenparcours doen. Plezier gegarandeerd.

Per 10 betalende kinderen mag er 1 begeleider mee gratis binnen. Extra begeleiders zijn welkom, maar zij dienen dan wel een eigen schoolticket te hebben.

We willen alles vlot laten verlopen, én de kinderen een super beleving geven, dus we vragen om de groep te beperken tot maximum 25 personen (lln + beg).

Antwerpse scholen kunnen via www.klasopstap.be eventueel subsidies aanvragen

Neen, dat is om praktische redenen niet haalbaar