Veelgestelde vragen

Hier vind je een overzicht met veelgestelde vragen aan het Sinterklaaskasteel en de daarbij horende antwoorden.
Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Tickets

Ja, tickets kunnen bij de ingang ook vanaf een smartphone of tablet gescand worden.

Je kan tickets enkel kopen via deze site sinterklaaskasteel.be Opgelet, koop geen tickets via een doorverkoopsite! Dit jaar zullen we de tickets enkel online verkopen, en per bubbel.

Neen, tickets kunnen niet geruild of geretourneerd worden.

Het Sinterklaaskasteel volgt de ontwikkelingen en regelgeving voor evenementen kort op. Alle beslissingen en maatregelen worden gebaseerd op de voorschriften van de federale overheid. Indien dit event, omwille van het coronavirus COVID-19, geannuleerd zou moeten worden, blijven je tickets geldig voor een volgende editie van het sinterklaaskasteel. In dat geval hoef je geen contact op te nemen, wij zullen iedereen zelf contacteren.

De federale overheid heeft een regeling getroffen voor de hele cultuursector. Een maatregel die zowel de consument beschermt maar evengoed de impact van de huidige crisis voor de organisatoren beperkt. Lees hierover meer op saveyourticket.be.

Dat is niet verplicht. Maar het is wel aan te raden:

  • Bij een nieuwe bestelling hoef je al je gegevens niet opnieuw in te geven.
  • Je hebt toegang tot een persoonlijke pagina waar je de tickets kan downloaden.

In tegenstelling tot de bubbels van de Overheid moet je voor het Sinterklaaskasteel de kinderen wel meerekenen in de bubbel van 5. Wij voorzien per kamer die bezocht wordt plek voor 5 personen per bubbel, met een maximum van 3 bubbels per kamer per rondleiding. Daarom moeten we goed zien dat elke persoon (dus ook elk kind) op die plek kan staan.

Online betalen

Bij online betaling heb je meerdere keuzes:

  • Bancontact (mistercash)
  • KBC
  • ING
  • Belfius
  • Creditcard
  • Bankoverschrijving

Er zijn geen extra kosten verbonden aan online betalingen.

Ja, kies bij betaalmethodes: Bankoverschrijving
Je zal een bericht krijgen met rekeningnummer en gestructureerde mededeling van Mollie ( de betalingsverwerker waar we mee samenwerken)
Zodra de betaling is aangekomen bij ons zullen de tickets worden opgestuurd via email. Of kan je ze downloaden van deze website als je een account hebt aangemaakt. Na de overboeking duurt het gemiddeld 2 werkdagen totdat wij het geld op onze bankrekening hebben ontvangen.

Contacteer ons. Je inschrijving blijft behouden.

Bezoekers

Dit is niet toegestaan. We hebben wel lekkere dingen voorzien voor iedereen die zin heeft. Tijdens de weekends zal de bar geopend zijn om terplaatse een hapje en een drankje te nuttigen. Ondertussen kunnen de kinderen naar hartelust het pietenparcours ontdekken.

Iedereen die aan het bezoek van het Sinterklaaskasteel deelneemt vanaf 2 jaar dient inkom te betalen. De inkomtickets worden via email verstuurd en zullen aan de inkom ingescand worden door onze medewerkers.

Dit kan uiteraard. WIl je samen met 10 vriend(inn)en een superleuk Sinterklaasfeestje beleven, dan kan je dit gewoon boeken via de website. De kinderfeestjes vinden telkens plaats op woensdag (14u/15u) en op zaterdag en zondag (10u/11u/14u/15u).

Bij een kinderfeestje is de rondleiding in het kasteel mee inbegrepen.

We zijn ons zeker bewust van de situatie waar momenteel iedereen in verkeert, maar vinden toch dat we het bezoek van de Sint en zijn Pieten niet kunnen uitstellen.

Om alles veilig te laten verlopen zullen we alle maatregelen die nodig zijn toepassen. Er zal voldoende handgel zijn of mogelijkheden om handen te wassen. De Pieten gaan mondmaskers dragen en ook bij de Sint zelf zullen we voor de nodige social distance zorgen.

U kan alle covid19-maatregelen volgen op deze pagina op onze website

Schoolbezoek

Vanaf de website openstaat kan je als school je boeking doen. We proberen zoveel mogelijk boekingen snel te verwerken en te bevestigen. Zodra je de bevestiging van je boeking gekregen hebt, ben je, na betaling, zeker van je plekje.

Ticketprijzen 2020:

In de week van 16/11 tem 20/11 : € 4 per kind - In de week van 23/11 tem 27/11 : € 4,5 per kind - In de week van 30/11 tem 4/12: € 5 per kind Er is 1 gratis begeleider per 10 betalende personen. Bijkomende begeleiders betalen een extra schoolticket.

Anders dan vorig jaar zit de boekingskost reeds mee verrekend in uw ticketprijs.

Alle Vlaamse scholen zijn welkom in het Sinterklaaskasteel te Deurne

We verdelen de dag in verschillende tijdsblokken die je zelf kan aanduiden. Op die manier weet je perfect wanneer je er moet zijn en hoe lang alles duurt.

De pieten nemen jullie klas mee in de leefwereld van Sinterklaas. Ze tonen alle kamers die ze hebben, en eindigen de rondleiding met een meet & greet met de Sint zelf. Het bezoek duurt ongeveer een uur, en op het einde van het bezoek kan u onder eigen begeleiding ook nog als afsluiting het pietenparcours doen. Plezier gegarandeerd.

Per 10 betalende kinderen mag er 1 begeleider mee gratis binnen. Extra begeleiders zijn welkom, maar zij dienen dan wel een eigen schoolticket te hebben.

We willen alles vlot laten verlopen, én de kinderen een super beleving geven, dus we vragen om de groep te beperken tot maximum 30 personen (lln + beg).

Antwerpse scholen kunnen via www.klasopstap.be eventueel subsidies aanvragen

Neen, dat is om praktische redenen niet haalbaar

Wij volgen in alle situaties de richtlijnen van de overheid betreffende onderwijs. Indien er overgeschakeld wordt van fase geel naar fase oranje of fase rood, dan is er geen terugbetaling mogelijk voor de reeds geboekte tickets, maar blijven wel alle tickets geldig voor de volgende editie van het Sinterklaaskasteel. Bij een mogelijke prijsstijging het komende jaar zal er voor de reeds geboekte scholen geen prijsverhoging plaatsvinden, maar kunnen zij deelnemen aan de prijs van de ticketten van 2020.

Je hoeft hier als school niets voor te ondernemen. We houden je op de hoogte mochten er nieuwe ticketten zijn, en zodra de planning voor het nieuwe jaar online staat, zullen dezelfde tijdsblokken en dagen geblokkeerd worden. Deze scholen krijgen van ons absolute voorrang.